Budapesti detektív történetek

Gyerekrablás 4. játék

Utolsó nap

A bűnbanda tanyájának, pontosabban uszályának felfedezése után a detektívek erősítésért küldtek, és várakozni kezdtek. Nem sokára Simi az utcakölyök elhagyta az uszályt, és a legközelebbi posta felé indult. Steiner Jakab a nyomába eredt, és egy csendesebb utcában elkapta. A vallatás után a gyerek átadott egy cetlit, amin egy távirat szövege volt: Wisner Albertnek Pilisremetére “Albert, átadták, mindketten visszajöhettek, Raj”. A fiút útnak eresztette azzal, hogy ne menjen vissza a hajóra, és ő feladta a táviratot.
Ezalatt megérkeztek a nyomozó csoport tagjai, de a rendőri erősítésre még várni kellett. A hosszúra nyúlt várakozás közben a banda tagok gyanút fogtak Simi eltűnése miatt, és egy csónakba kezdtek átpakolni. Kővári Gábor egy csónakot lefoglalva az evezősökkel a Dunáról közelítette meg az uszályt, és a többiek a tettesek szökésétől tartva végül Szőcs Mátyás vezetésével megrohamozták a hajót. A banda tagja azonnal lövöldözni kezdtek, amit a detektívek viszonoztak.
Ekkor hirtelen a Duna mélyéről csápok csapódtak ki, szétzúzva az uszályt sorban megragadták a kétségbeesetten menekülő gengsztereket, és szétroppantották őket. A rövid egyenlőtlen küzdelemben minden bűnöző a halálát lelte.
A sokk elmúltával a nyomozók megpróbáltak nyomokat keresni, de semmit nem találtak, csak a Dunán lebegő kizsarolt bankókat. Nem utalt arra sem jel, hogy itt tartották volna fogva a csecsemőt. A kiérkező rendőrök már csak a széttört hajót és a hullákat szemlélhették meg. Állítólag robbanás történt…

Comments

peterfy peterfy

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.