Budapesti detektív történetek

Gyerekrablás 5. játék

Utolsó éjjel

A csoport tagjai gyorsan autóba ültek, és elindultak Pilisremetére. Közben szemerkélni kezdett az őszi eső, és Szentendréről induló földút egyre csúszósabb lett, de Korányi Árpád stabilan vezette a kocsit. Mindenkit baljós gondolatok gyötörtek az imént átélt szörnyűségek miatt. Lukács László prof. mintha a Kornai villa kertjében látott spirál szimbólumokat látott felvillanni az út menti sziklán.
Estére értek a faluba, ahol Vén Gergelyt a postást kérdezték meg Wisner Albert felől. Ő azt mondta, hogy Albert elköltözött Budapestre, de elmondta merre lakik özvegy édesanyja.
A házhoz a hegyoldalban áll, körülötte sűrű bozót, és egy út vezet fel a bejáratig. A házat két kutya őrizte, akik ugatni kezdtek, majd a detektívek közeledésére nekik támadtak. Szőcsék pár lövéssel leterítették az állatokat, és tovább mentek. Ekkor kinyílt az ajtó, és kilépett Wisner mama, majd felemelt egy nagy sörétes puskát, és mellkason lőtte Szőcs Mátyást. Szerencsére nem célzott túl jól, Szőcs úr nem szenvedett életveszélyes sérüléseket. A nyomozók pár lövéssel végeztek Wisner mamával, és behatoltak a házba.
Közben Albert a hátsó ajtón elmenekült a gyerekkel, és a csapat a nyomába eredt. Sikerült követni, egészen egy furcsa sziklacsoportig, ami mögött eltűnt. Kővári úr gyorsan megtalálta a barlang bejáratát, és a csapat egy kopott kőlépcsőn leereszkedett a hegy gyomrába. A lépcső végén Wisner Albertet egy nagyobb barlangteremben találták, a kezében fogta Kornai Ádámot, kétségbeesetten ütögette a falat, és ordított, hogy itt van, és ugyan nincs itt az idő, de jöjjenek most. Mikor a detektívek odaértek, teljesen összetört, átadta a gyereketKorányi úrnak, és magába zuhant.
A detektívek elkezdtek azon tűnődni, hogy mihez kezdjenek, mikor eltűnt a barlang egyik fala. Hideg kék fény töltötte be a teret, és a túloldalt két kék humanoid lényt láttak. Az egyik egy rövid díszes lándzsát fogott, a másik egy pisztolynak látszó furcsa tárgyat. A nyomozók fejében furcsa képek jelentek meg, amik közt a Kornai család tagjai szerepeltek. A lándzsát fogó lény kinyújtotta a kezét a gyerekért.
Mikor Korányi elkezdett kimenekülni a gyerekkel, a lények újabb telepatikus képet küldtek, amiben bemutatták, hogy válik a gyerekből szörnyeteg. Ez végül meggyőzte Korányi doktort és átadta a gyereket a lényeknek. Steiner Jakab megpróbálta megakadályozni, de Szőcs Mátyás visszatartotta. A kék lény átdöfte lándzsájával a gyereket, majd a földre dobta. A gyerek rángatózva átalakult valamilyen torz, embertelen abnormalitássá, közben ismét megjelenik a fal, és eltűnnek a kék lények. Steiner és Szőcs ezt már nem bírják idegekkel, és hisztérikusan kirohannak a barlangból, de többiek sincsenek teljesen maguknál.
Másnap hajnalban sikerül összegyűlnie a csapatnak a faluban. Közben megérkezik a rendőrségi erősítés, akiknek átadják Wisnert, és valamilyen hihető mesével állnak elő a történtekről.
Aztán mindannyian autóba ülnek és visszatérnek Budapestre.

Comments

peterfy peterfy

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.