Budapesti detektív történetek

Gyerekrablás 2. játék

Második nap

  • Reggel a villába érkezik Gant Jeromos, aki a báróval megtalálja a visszahelyezett zsaroló levelet. Mint később kiderül Gant egy félvilági alak, aki az ügy rendezésében segédkezik a bárónak.
  • Kővári Gábort behívatja Bezegh-Huszágh Miklós főkapitány, és figyelmezteti az ügy bizalmas kezelésére, minthogy Kornai báróék igen befolyásos emberek. Ezen kívül minden támogatást megígér.
  • A helyszín nappali átjárása után beviszik a rendőrségre Leszák Olga cselédlányt.
  • A báróéktól távol besimerő vallomást tesz. Egy kellemes fiatalemberrel Tomival ismerkedett össze, akinek elmondta félelmeit a báróékkal kapcsolatban, és aggodalmait Ádám jövőjéről. Tomi később visszatért, és barátjával (akinek forradásos arca van, és bal kezéről hiányzik két ujja) megígérték, ha Olga nyitva hagyja egy este a gyerekszoba ablakát, akkor ők elviszik Ádámot egy árvaházba. Olga beleegyezett a tervbe, és a kérdéses éjszakán végre is hajtották azt.
  • Olga továbbra is azt állítja, hogy a báróék sátánimádók, de erre csak a napló, bizonyos éjszakai zajok, és a megérzései a bizonyítékai. Mindenesetre nem hajlandó visszatérni a villába, ezért Korányi Árpád egy kórházba helyezi el.
  • A rendőrségi nyilvántartás és a kertész segítségével sikerül az előző cseléd Mária családját megtalálni. Ők bejelentették a lány eltűnését, mikor a báróéktól elment, de nem tért haza. A lány húga Éva a báróékat gyanúsítja, de az anyja nem ért vele egyet. A napló vége felé leírt találkozások valószínűleg csak lázálmok lehettek.
  • Steiner Jakab este felé végigjár néhány lebujt az Olga által leírt tetteseket keresve, és megtudja, hogy a “Bartos” bandához tartoznak.

Comments

peterfy peterfy

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.