Budapesti detektív történetek

Gyerekrablás 1. játék

Első éjszaka

  • A nyomozó csoport tagjai Erdődi László kapitány hívására a Kornai villába mennek, ahonnan Kornai József báró és Kornai Hedvig bárónő fél éves fiát Kornai Ádámot elrabolták.
  • A gyermek 7 és 9 óra között tűnhetett el. Ekkor csak a házban lakó cseléd Leszák Olga tartózkodott a házban. Elmondása szerint a kérdéses időszakban a konyhában volt, és nem hallott semmi különöset.
  • A szülőket érthetően megviselte az eset, és abban bíztak, hogy egy szimpla zsarolásról lesz szó, amit ők a gyerek épsége érdekében a rendőrség nélkül oldanának meg. Korányi Árpád doktor úr meglátása szerint a szülők nem igazán aggódtak, inkább bosszankodtak a gyermekrablás miatt.
  • Az ablakokon és ajtókon nincs behatolásnak nyoma, de Kővári Gábor detektív két férfi csizmás nyomait fedezi fel a gyermekszoba ablaka alatt, és egy sáros létrát a kertben. A gyermekszoba ablakpárkányán ismeretlen ujjlenyomatot is talál.
  • A cseléd a kikérdezés során bevallja a nyomozóknak, hogy közreműködött a gyermekrablásban, mivel Kornai báróék ördögimádó gonosz emberek, de részleteket nem árult el, mert félt gazdáitól. További magyarázatok helyett átadja az előző cseléd, Mária naplóját.
  • Mária naplójában a kezdeti unalmas részek után, egy ördögi rituálé leírása következik, amikor a lányt a báró meztelenül kivonszolja a teliholdas éjszakába, és mintha a hold ráereszkedne a lányra. Ezt követően Mária állapotos lesz, majd világra hozza gyermekét.
  • Steiner Jakab titokban felderítette a pincét, ahol egy zárt fémajtó mögött egy titkos laboratóriumot talált. A szokásos eszközök mellett egy vésőt és egy faragott követ lelt, amire ősi kelta határt jelző szimbólumokat véstek. Lukács László hasonló köveket talál elszórva a kertben.
  • A távozás után Kővári és Steiner visszatér a villához megfigyelésre. Éjszaka semmi nem történik, de hajnalban egy fiú bedobja a gyermekrablók üzenetét. A fiút Kővári a Tabánig követi és kikérdezi, de csak annyi derül ki, hogy egy köpcös, betört orrú illető adta neki a levelet kézbesítésre.

Comments

peterfy peterfy

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.